У Мінагрополітики порадили не продавати землю

Поділитися:

Міністр аграрної політики закликає не поспішати з продажем землі. За його прогнозами, до кінця року середня вартість гектара буде близько 50 тис. грн.

«Закликаю громадян України не поспішати з продажем. Я вважаю, що українська земля недооцінена і вартість буде зростати на 7-10% в рік, орендна плата буде також зростати. Я закликаю українців працювати на своїй землі або здавати її в оренду», — зазначив міністр.

На думку глави відомства, через кілька років українські землі будуть коштувати, як у Східній Європі. Також він додав, що досвід Польщі чи Болгарії чітко показує, що земля подорожчала за 10 років функціонування ринку землі.

«Ми бачимо, що сьогодні немає поспіху і люди мудро приймають рішення. Пропозиція менше, ніж попит. Тому всі наші опоненти, які розповідали про вивезення чорноземів, множаться на нуль. З початку запуску ринку було більше 13 тис. транзакцій. Це дрібниці. І це ще раз підтверджує той факт, що спекуляції на тему землі були нічим іншим, як способом заробляння грошей», — сказав глава Мінагрополітики.

Раніше в Мінагрополітики повідомили, що в Україні з моменту, коли почав працювати ринок землі, було зареєстровано трохи менше ніж 17,3 тисячі земельних угод.

Також ми писали й про те, що банки створюють кредитні продукти під ринок землі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу