У Мін’юсті розповіли, як змінити цільове призначення землі

Поділитися:

У Міністерстві юстиції розповіли про механізм зміни цільового призначення земельної ділянки. Там зазначають, що для цього потрібна нотаріально засвідчена заява і підписана власником. Цей документ стане підставою для розробки проекту землеустрою з відведення ділянки землі приватної власності, цільове призначення якої змінюється.

У відомстві повідомляють, щоб розробити документацію потрібно звернутися до землевпорядної організації та укласти відповідний договір. На це знадобиться від одного до кількох місяців. За цей час треба зібрати додаткові вихідні відомості, розробити документацію (складення картографічних матеріалів, креслення та т.п).

Далі необхідне погодження проекту землеустрою з відведення земельної ділянки у місцевому управлінні Держгеокадастру, місцевому відділі архітектури і містобудуванн, а також в інших організаціях у разі потреби.

Розробнику надати висновок про розгляд поданих документів (на електронну пошту). Він повинен бути скріплений виключно Електронним цифровим підписом та має містити QR-код.

У разі позитивних висновків після погодження, проект землеустрою необхідно передати для затвердження у сільську, селищну, міську раду, де ухвалюють відповідні рішення з приводу цієї документації. Відмову у затвердженні можна оскаржити у судовому порядку.

Затверджувати документацію щодо земельної ділянки поза межами населених пунктів має райдержадміністрація. Погодження місця розташування об’єкта на землі, яка вважається особливо цінною державної чи комунальної власності зі зміною цільового призначення, може бути здійснене тільки після погодження парламентом.

Зміну цільового призначення ділянок природно-заповідного, історико-культурного чи інших природоохоронних призначень державної чи комунальної власності має погоджувати уряд.

Нагадаємо, експерти розповіли, як територіальним громадам підготуватися до відкриття ринку землі в Україні.

Також ми писали, що Кабмін скасував право на безкоштовне отримання громадянами 2 га землі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу