У Криму гине сільське господарство без води

Поділитися:

У Криму сільське господарство та місцеві фермери страждають через місцеву програми «комплексного розвитку сільських територій», яку намагається впровадити “місцева влада”. Про це повідомляють ЗМІ, цитуючи деяких з аграріїв.

Вказується, що попри те, що Росія готова надавати велике фінансування для підтримки потреб Криму, перед місцевими фермери виникає актуальна проблема відсутності водопостачання, яка може згубити всі їхні зусилля.

Відзначимо, що на цей час окупаційний міністр Криму впроваджує на полях регіону програму «комплексного розвитку сільських територій», яка оцінюється в 160,7 млн ​​руб фінансування з боку РФ.

Це пояснюється тим, що зараз Крим грає роль такої собі перлини для Росії, яка з моменту окупації намагається забезпечити територію великим фінансуванням в збиток своїм іншим громадянам.

“Але при цьому степовий Крим без води перетворюється в ризиковане землеробство. Вже багато землі заросло бур’янами. Зникла рисова галузь, галузь виробництва рослинного масла – на межі”, – поділилися проблемою зі ЗМІ активісти.

При цьому зараз в самому Сімферополі збираються встановити 230 накопичувальних баків для води біля соціальних об’єктів і в житлових мікрорайонах. Це нібито забезпечить хоча б місцевих жителів питною водою.

Нагадаємо, що виробництво сільськогосподарської продукції в Україні з початку року скоротилося на 1,4%. За підсумками перших трьох місяців падіння було на рівні 1,8%.

На даний момент близько 8 мільйонів гектарів земель в Україні знаходяться «в тіні».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу