У Києві зустрілися міністри енергетики Німеччини, США і України

Поділитися:

У Києві зустрілися міністри енергетики Німеччини, США і України. В ході зустрічі сторони обговорили загрози в реалізації проекту «Північний потік-2», а також реальні гарантії для України стосовно збереження транзиту газу після 2024 року.

«Ми обговорили загрози, які ми бачимо в реалізації проекту «Північний потік-2». Ми обговорили ті питання, які стосуються реформування енергетичного сектору України з точки зору декарбонізації та тих новітніх технологій, які ми плануємо реалізовувати», — розповів міністр енергетики України.

Крім того він зазначив, що під час обговорення українська сторона виходила з тієї позиції, яка вже задекларована і озвучена президентом України. Йдеться про заяву Зеленського стосовно того, що не можна дозволити використовувати Російській Федерації газ, як зброю.

«Ми досить детально обговорили важливість забезпечення безпеки постачання газу, можливість забезпечення транзиту і ті кроки, які забезпечать гарантії для України у збереженні транзитного потенціалу», — підкреслив міністр енергетики України.

Також було обговорено застосування третього енергетичного пакету, питання усунення монополії «Газпрому» на ринку, а також низку кроків стосовно збереження транзиту для України.

Нагадаємо, у Кремлі прокоментували запуск «Північного потоку-2».

Раніше ми повідомляли, що президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що перспективи транспортування російського природного газу територією України після завершення контракту (після 2024 року) залежатимуть від європейських покупців, враховуючи технічний стан і екологічні характеристики українського маршруту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу