У Кабміні схвалили компенсацію аграріям за втрачені посіви

Поділитися:

Прем’єр Денис Шмигаль повідомив про те, що Кабінетом міністрів було затверджено порядок компенсації грошей фермерам за втрачені посіви.

Так, 4,7 тисяч гривень виплачуватимуть за один гектар повністю втрачених посівів. Проте, встановлено ліміт у 50 гектарів.

Також передбачені субсидії до 5 тисяч гривень за гектар для вирощування гречки, жита, проса і вівса з лімітом до 300-т гектарів. Це допоможе аграріям пересіяти площі та не втратити сезон, пояснюють у Міністерстві аграрної політики і продовольства.

Нагадаємо, у Кабміні схвалили компенсацію аграріям за втрачені посіви. Від початку сезону українські аграрії встигли зібрати не менше 32,2, млн тонн врожаю. При цьому всього урожай зібрали на площі в 7,4 млн гектарів землі. Відомо, що пшениці зібрали з 5,1 млн гектарів землі.

Також ми писали, що у Мінфіні підрахували, що з початку роботи програми «Доступні кредити 5-7-9%» ними скористалися понад 19 тисяч підприємців. У грошах це більше ніж 50 мільярдів виданих кредитів, і майже половину з них отримав агросектор.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу