У Кабміні розповіли, як зросли витрати на медицину

Поділитися:

У Кабінеті міністрів України розповіли, наскільки змінився підхід уряду до фінансування медичної галузі. Про це повідомляє прем’єр-міністр України на своїй сторінці в Facebook.

За словами чиновника, в березні 2020 року вітчизняна система охорони здоров’я була не готова до тих викликів і проблем, які принесла пандемія.

Проте за рік Кабмін збільшив фінансування галузі майже в півтора раза. Зокрема, через Національну службу здоров’я України Кабмін перевів майже 20 млрд гривень для боротьби зі штамом з COVID-19.

“Але за цей неповний рік ми всі разом зробили величезну роботу, щоб почати необхідні зміни. Практично за рік витрати на медицину зросли більш ніж в 1,5 раза“, – написав прем’єр.

За його даними, наразі понад 80% ліжкомісць в Україні мають відповідні кисневі системи. За попередніми даними, нині українці вже заповнили близько 20 тисяч відповідних місць.

Нагадаємо, що за два наступні роки фінансування медичної галузі в нашій країні зросте на 60 відсотків.

Також за словами українського прем’єр-міністра, в наступному році всі медичні працівники отримуватимуть заробітну плату на 30 відсотків більше, ніж на поточний момент.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ