У Кабміні розповіли про ціну на газ в квітні

Поділитися:

У Міністерстві енергетики заявили, що ціни на газ в Україні до кінця року можуть залишитися на рівні не більше 6,99 гривні за метр кубічний. В уряді зараз працюють над вирішенням без надмірного втручання в роботу ринку.

“Що буде з квітня. Якби уряд нічого не робило, можна очікувати зростання цін. Але уряд цього не допустить, уряд працює над постійним рішенням без надмірного втручання в роботу ринку, яке дозволить зробити так, щоб і до кінця цього року люди не платили більше за газ, ніж 6,99 (гривень за метр кубічний, – ред.) “, – зазначив глава відомства.

Нагадаємо, що вартість газу в європейських країнах вже наближається до 335 доларам за одну тисячу кубометрів – принаймні на найбільшій біржі TTF. Навіть за минулі майже два тижні 2021 року ціна «блакитного палива» в Європі встигла піднятися на 40%. Про це свідчать дані біржових торгів однієї з структур Європейської енергетичної біржі.

Раніше повідомлялося, що ціна на газ, зафіксована на рівні 6,99 грн за кубометр, протримається в Україні до кінця березня. Про це під час свого виступу на форумі «Україна 30. Платіжка» повідомила заступник голови Офісу президента Юлія Свириденко. Однак, за словами експертів, станом на зараз почастішали випадки завищеної ціни в платіжках, які отримують користувачі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу