У Кабміні розповіли, чому українці не отримали вчасно субсидії

Поділитися:

Влада перепризначила субсидії для 2 млн українських сімей на сезон 2021/2022 років. Правда, це сталося з деяким запізненням: перелічені допомоги за травень-червень надійшли тільки в липні через «нескоординовані дії місцевої влади», заявили в Кабінеті Міністрів.

Як повідомляє уряд, для 1,7 млн ​​домогосподарств все сталося в автоматичному режимі, а ось залишеним 300 тис. сімей довелося з документами подаватися в центри соціального захисту. У цю категорію потрапили одержувачі безготівкової субсидії, орендарі житла, переселенці і сім’ї, яким потрібно уточнити числом фактичних мешканців.

Саме перепризначення субсидій пов’язано з майбутнім зростанням комунальних тарифів. Так, в країні продовжує рекордно дорожчати газ, а також очікується підвищення тарифів на тепло і гарячу воду на 40%.

Влада ввела суворі критерії призначення допомог, посиливши так званий «тест на бідність».

Так в субсидії відмовлять, якщо сім’я має у своєму розпорядженні авто віком до 5 років, зробила велику покупку на більш ніж 50 тисяч гривень, а також має квартиру площею понад 130 кв. м.

Також в допомоги відмовлять сім’ям, які мають комунальні борги і працює сина з зарплатою нижче мінімальної.

На допомогу не можуть претендувати особи, які мають більш 2 об’єктів житла, а також громадяни з розміром депозиту вище 100 тис. Гривень.

Поряд з цим, як і раніше, працює триетапна верифікація, що встановлює одержувачів субсидій з тіньовими доходами.

Раніше ми повідомляли, що в Україні не вистачає грошей на субсидії до кінця 2021 року. У Мінфіні заявили, що гроші є для виплат за листопад включно. Однак на даному етапі вирішується питання про те, чи потрібно додаткове фінансування і в якому обсязі.

Також ми писали й про те, що субсидії та соцвиплати переведуть в цифрову валюту.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ