У Кабміні підрахували ВВП України за минулий рік

Поділитися:

Валовий внутрішній продукт України у 2021 році становив понад 195 млрд доларів, а його зростання перевищило 3%. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час щорічної зустрічі компаній-членів Американської торгової палати в Україні, наголошується на Урядовому порталі.

«Маємо абсолютне перевиконання бюджету за минулий рік, при цьому навантаження на бізнес у процентному співвідношенні падає рік у рік. Маємо зростання реальних доходів населення на 6%», – сказав прем’єр.

Також він звернув увагу на покращення діяльності вітчизняного ІТ-сектору.

«Приріст до 5 млрд доларів у 2020 році та 7 млрд доларів – у 2021 році. Сьогодні український ІТ-сервіс стає одним із головних гравців на ІТ-карті Європи», – підкреслив він.

При цьому урядовець уточнив, що за минулий рік будівельна галузь зросла майже на 6%. Він підкреслив, що держава активно розвиватиме цей напрямок далі через програми доступного іпотечного кредитування та реалізації великої кількості інфраструктурних проектів.

Також він пообіцяв роботу над покращенням інвестиційного клімату для створення комфортних умов для бізнесу в Україні.

Нагадаємо, що понад 15% ВВП витратить Україна на забезпечення кліматичної нейтральності до 2050 року. Такі підрахунки зробили фахівці інституту McKinsey.

Декарбонізація відбуватиметься завдяки розширенню потужностей відновлюваної енергетики, переходу на низьковуглецеві методи та відмови від сільського господарства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу