У G7 домовилися про мінімальні податки для транснаціональних компаній

Поділитися:

Історичну угоду про оподаткування транснаціональних компаній було прийнято групою розвинених країн G7. Про це повідомив міністр фінансів Великобританії Ріші Сунак.

Так, нова угода відкриє шлях до нових принципів оподаткування найбільших світових корпорацій.

Відомо, що на зустрічі в Лондоні міністри фінансів G7 погодилися дотримуватися мінімальної ставки корпоративного податку на рівні не менше 15%. Таким чином, уряди зможуть отримати мільярди доларів, які підуть на виплату боргів, що виникли під час коронавірусної кризи.

Найбільше нова домовленість G7 позначиться на таких технологічних гігантах, як Amazon і Google. При цьому країн великої сімки впевнені, що таке рішення спонукає інші держави наслідувати їхній приклад.

Ріші Сунак заявив, що метою є створити рівні умови для глобальних компаній.

«Після довгих років обговорень міністри фінансів G7 досягли історичної угоди з реформування глобальної податкової системи, яка б відповідала викликам цифрового століття», – сказав він.

Нагадаємо, що нове велике поглинання на ринку кіноіндустрії. Інтернет-гігант Амазон купує голлівудську кіностудію «Метро-Голдвін-Майєр», відому своєю заставкою з живим левом.

Раніше повідомлялося, що відбулася зустріч послів країн «G7» з керівництвом українського державного підприємства «НАЕК« Енергоатом ». Як інформує британське представництво, зустріч була запланована для обговорення подальших дій з модернізації та глибокої інтеграції з європейськими енергосистемами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу