У Fitch оновили оцінку вартості металів і вугілля на три роки вперед

Поділитися:

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings оновило оцінки вартості ряду основних металів, які воно використовує в прогнозах операційної діяльності та фінансових показників компаній галузі.

Відомо, що були покращені оцінки на 2021-2022 рр. для кольорових металів і золота, а також для залізної руди. Довгострокові прогнози залишилися без зміни.

“Ми підвищили очікування для міді в зв’язку з виключно сильними ціновими умовами в цьому році, які підтримуються низькими запасами, відновленням економіки, заходами стимулювання і очікуваннями зростання середньострокового попиту в зв’язку з енергопереходом. Ми очікуємо деякої корекції цін у другому півріччі 2021 року через ослаблення попиту, меншої кількості можливих перебоїв в поставках і зростання видобутку. Ми очікуємо, що в 2021-2022 роках ринок буде значною мірою збалансованим “, – йдеться в повідомленні Fitch.

Аналітики прогнозують зростання пропозиції з боку основних виробників руди, що має збалансувати ринок в середньо- і довгостроковій перспективі.

Крім того, запаси цинку знижуються, що підтримує короткострокові ціни. Проте, Fitch очікує, що в довгостроковій перспективі поставки з рудників будуть рости і наздоженуть попит.

Коксівне вугілля стало єдиною сировиною, короткострокові прогнози для якого були знижені.

Нагадаємо, що короткостроковий прогноз на ціни на нафту показує зростання – ціна за барель нафти марки Brent може досягти 70 доларів. Такі дані видали аналітики рейтингового агентства Fitch. Тим часом надалі намітиться спад, тому вартість «чорного золота» буде знижуватися.

Раніше повідомлялося, що відоме в світі агентство Fitch Ratings переглянуло рейтинги дев’яти українських міст. Йшлося про довгострокові рейтинги дефолту емітента, розглядалися відразу дві валюта – національна (гривня) і іноземна (долар). В результаті був підтверджений рейтинг «В», який був і раніше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу