У ДПС оцінили обсяг податкових «скруток»

Поділитися:

Виконуючий обов’язки глави Державної податкової служби (ДПС) заявив, що обсяги податкових «скруток» з податку на додану вартість, які намагаються реалізувати в Україні сягають 1,5-2 млрд грн на місяць.

«В середньому в стані зупинення, коли це навіть не оскаржується, залишається від 1,5 до максимум 2 мільярдів гривень ПДВ — це те, що навіть платники податків не оскаржують, але це те, що намагалися реалізувати», — заявив в.о. глави ДПС.

Він зазначив, що ДПС щомісяця  зупиняє податкові накладні 10-16 тисяч платників податків. З них більше половини, а саме 55-60%, реєструються за результатами поданих платниками податків додаткових документів, які підтверджують справжність операцій.

«І вже решта — це те, де в нас дійсно виникають питання. Йдеться загалом десь про до 7-8% компаній від загальної кількості платників ПДВ. Можу сказати, що і цього вистачає і вистачало раніше для того, щоб масштаби цього ухилення були більш ніж відчутними», — додав очільник податкової.

Очільник ДПС додав, що зараз фективність роботи податкової з протидії «скруткам» є найкращою за останні 10 років.

Нагадаємо, з 1 вересня, на території України офіційно запрацювала так звана податкова амністія. Таке нововведення з боку держави — це крок на зустріч українському бізнесу, який зможе легалізувати свій дохід і надалі активно працювати та залучати нових інвесторів.

Так, від початку податкової амністії, а саме за два місяці, до державного бюджету надійшло 6 млн грн від раніше незадекларованих активів. Загалом, громадяни вже задекларували активів на 111 млн грн.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ