У ДІАМ розповіли про перші місяці роботи

Поділитися:

За 4 місяці роботи Державна інспекція архітектури та містобудування провела колосальну роботу, опрацювавши тисячі документів щодо розвитку громад. В даний час видано 500 сертифікатів про початок експлуатації об’єктів та понад 1500 дозволів на будівництво.

У Міністерстві розвитку громад та територій розповіли про результати роботи ДІАМ. Зокрема, Олексій Чернишов прозвітував за пройдений період.

За його словами, крім позитивних показників є також і порушення. Окремо наголошується на кількості відмов у дозволі на будівництво об’єктів, що досягло 600, і ще 700 відмовили в сертифікації на експлуатацію.

Чернишов наголосив, що завдяки цифровізації адміністративних послуг усі процеси проходять прозоро, а рішення ДІАМ – оперативно. «Суттєво скорочено час очікування відповіді на заявку учасників будівельного ринку, а також час на перевірку об’єкта перед його здаванням в експлуатацію. Майже 100% заявок інспектори опрацьовують протягом доби», – поділився міністр.

Він додав, що надалі такі процедури перевірок продовжаться, щоб усе було автоматизовано, без особистої присутності співробітника інспекції. При цьому він вважає, що відсутність людського фактора вкрай важливо для боротьби з корупцією, маючи на увазі саме реформи, пов’язані з містобудуванням.

Чиновник акцентує увагу на тому, що завдяки новій системі ДІАМ змогла забезпечити план на 2022 рік та спрогнозувати його результати, не вдаючись до безпідставних візитів на об’єкти з метою перевірок.

Нагадаємо, в Україні цього року на будівництво п’яти індустріальних парків спрямують 10 мільйонів гривень із державного бюджету.

Також ми писали про те, що за 10 місяців поточного року здати в експлуатацію житло (до 8,7 мільйона квадратних метрів) вдалося практично на 50% більше, ніж за ті самі 10 місяців 2020 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу