У Держспоживслужбі розповіли про відкриття нових ринків

Поділитися:

У Держслужбі з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів повідомляють, що з початку 2021 року відкрили 11 експортних ринків для вітчизняних виробників.

Разом з цим у відомстві зазначають, що це на один напрямок менше, аніж за весь попередній рік.

Зокрема, ринки Литви, Японії, Аргентини, Лівії і Кувейту відкрились для українських виробників молока та молочних продуктів. Ринок Сербії – для вітчизняних виробників переробленого тваринного білка, ринок Ефіопії – виробників столових яєць, ринок Литви – для експорту арахнід для захисту рослин.

Також повідомляється, що зі Словаччиною затвердили сертифікат здоров’я з імпорту живих равликів для їх розведення, із Йорданією та Кувейтом затверджено сертифікати для експорту дрібної рогатої худоби з України. Перезатвердили 63 форми сертифікатів на продукцію тваринного походження з державами-членами СНД – через вихід нашої країни з Угоди про співробітництво у ветеринарній галузі. Підписали договір з Північною Македонією про співрпрацю в галузі карантину і захисту рослин, що дозволить активізувати торгівлю рослинною продукцією.

Окрім того, відомство надалі працює з країнами Євросоюзу та країнами Азії й Африки. Планують відкрити ще близько сотні ринків для вітчизняних виробників.

Раніше повідомлялося, що Кабмін схвалив стратегію продовольчої безпеки. Як розповіли у Держпродспоживслужбі, відповідно до стратегії, в Україні буде створена система національного та регіонального моніторингу продовольчої безпеки, щоб виявляти та запобігати продовольчим загрозам.

Нагадаємо, що вже найближчим часом в Україні зміниться порядок отримання фітосертифікатів – вони стануть цифровими. У рамках діджиталізації та цифровізації дозволить країні закріпитися на міжнародному ринку та значно покращити свої позиції у міжнародному партнерстві. Такі дані оприлюднили у Держспоживслужбі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу