У Державній продовольчо-зерновій корпорації триває низка скандалів

Поділитися:

Державна продовольчо-зернова корпорація продовжує обростати скандальними фактами, що вкотре свідчать про те, що чисельні оборудки завдали державі багатомільйонні збитки. Про це повідомляє «Перший Діловий».

Так, нині податківці з’ясували, що посадовці корпорації, зловживаючи службовим становищем, чинили порушення у частині податкових зобов’язань. Як наслідок — це призвело до завищення від’ємного значення різниці між сумою зобов’язання та сумою податкового кредиту майже на 507 млн гривень. Йдеться про два звітних періоди, за які подано декларації: лютий і квітень 2021 року. Суми завищення становлять понад 236 млн та майже 271 млн відповідно.

Також перевірка показала, що деякі господарські операції з контрагентами насправді не проводилися. Хоча в корпорації про них звітували задля відшкодування ПДВ, йдеться у висновках податкових рішень.

Примітно, що Державна зернова корпорація продовжує генерувати збитки. Зокрема, за останні роки накопичила 1,5 млрд доларів боргів перед китайськими держкомпаніями. Аби вирішити цю проблему можновладці створили міжвідомчу робочу групу, яка має проаналізувати проблеми щодо виплат за боргом, питання поставок зерна до Китаю та підготувати пропозиції щодо виконання або перегляду кредитної угоди.

Водночас Державна зернова корпорація нерідко фігурує у корупційних скандалах. Остання найрезонансніша справа стосувалась керівника компанії, якого довелося ловити у аеропорту після того, як силовики викрили його на розкраданні понад 50 млн доларів.

Раніше ми повідомляли, що майже 24 мільярди гривень боргу Державної продовольчо-зернової корпорації погасить Міністерство фінансів.

Також зазначалось, що ДПЗКУ стала найзбитковішим підприємством країни.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ