У 2022 році на інфраструктуру заклали 140 мільярдів: на що спрямують

Поділитися:

У Міністерстві фінансів оприлюднили дані, згідно з якими 141,8 мільярда гривень виділено у Держбюджеті-2022 на модернізацію та реконструкцію окремих видів інфраструктури.

За словами заступника міністра, виділена сума депутатами насамперед буде спрямована на ремонт та реконструкцію українських автошляхів, як державного, так і місцевого призначення. Очікується також модернізація річкового транспорту, аеропортів та залізниці.

Зокрема, будівельні роботи вже розпочалися на ділянці швидкісної автодороги Решетилівка – Дніпро (Н-31). Після її реконструкції доїхати з Дніпра, Запоріжжя та південної частини Донецької області до Києва можна буде лише за 4 години, при цьому не порушуючи швидкісний режим. Зараз на подібну поїздку йде щонайменше 8 годин через розбиті, застарілі дороги.

Чиновник також додав, що у 2022 році, як і планувалося раніше, продовжиться будівництво мостів. Частину суми коштів надішлють на реконструкцію Запорізького мосту, а також на лівобережні з’їзди Дарницького району у столиці. Нагадаємо також, що цього року розпочалося будівництво мосту у Кременчуці. Надалі роботи продовжаться.

Раніше ми писали про те, що в Україні розпочалося будівництво двох військово-морських баз.

Також ми повідомляли про рішення столичної влади зменшити парк на Осокорках і частину його віддати під забудову житловими будинками.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу