Туреччина відмовилася використовувати двигуни «Мотор Січі»

Поділитися:

Туреччина відмовилася від застосування двигунів виробництва українського заводу «Мотор Січ» для своїх ударних безпілотників Bayraktar ТВ2. Замість нього будуть встановлювати свої, турецькі, виробництва дочірньої компанії Turkish Aerospace Industries.

Таке рішення було прийнято після порівняння зразків, ретельного аналізу показників двигунів у своєму класі. Турецькі виграли внаслідок високих показників ефективності, причому вони є одними з кращих у світі, а не тільки в Туреччині.

Тим часом перехід на власні двигуни в деякому роді є вимушеним заходом. Причина цього — зовнішній політичний тиск, а також ембарго на військові технології, яке вводять багато країн.

Тим часом Канада і США припинили співпрацю з Туреччиною в сегменті двигунів і озброєнь, оскільки ті можуть бути використані в конфлікті між Азербайджаном і Вірменією.

Раніше повідомлялося, що справу «Мотор Січі» знову перенесли. Йдеться про заарештовані акції компанії «Мотор Січ» — справу перенесли на 11 листопада, про це повідомляють в суді. Зокрема, через вимоги адвокатів провести онлайн-трансляцію засідання.

Також ми писали думку відомого економічного експерта з приводу частини «Мотор Січі» на українському ринку. За фактом вона становить не більше 10%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу