«ТСК по «Укрзалізниці» напрацювала понад 100 антикризових заходів, але жодна з них не була реалізована» – експерт

Поділитися:

29 грудня уряд визначився із чотирма незалежними членами Наглядової ради АТ «Укрзалізниця». Відомо, хто увійде до нового складу ради та кому погодили контракти вкотре.

За результатами конкурсу посади незалежних членів Наглядової ради УЗ займатимуть: Анатолій Амелін; Олександр Долл; Якуб Карновський та Гепард Хафер. Крім того, до складу ради призначено представників від держави. Серед них: Давид Ломджарія, Сергій Лещенко та С. Москаленко. Зазначимо, що Лещенко входив до складу ради вже неодноразово.

Водночас керівник тимчасово-слідчої комісії Верховної Ради з оцінки стану Укрзалізниці Юлія Гришина прокоментувала роботу керівництва УЗ та міністра інфраструктури. За її словами, за п’ять місяців роботи Камишіна та Кубракова не виконуються норми указу президента, ухвали Кабміну, Угоди про асоціацію з ЄС.

На цю тему говорили в ефірі телеканалу «Перший Діловий» з експертом з питань інфраструктури Віктором Медвідєм.

Зокрема, він прокоментував, чому в уряді не дослухалися до Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо зловживань Укрзалізниці.

«Я розумію, чим міністр інфраструктури пояснює свою позицію з вибором кандидата… Тим, що безпосередньо даний кандидат працював лише частину року, а не весь рік. Тому вони списують на те, що ці напрацювання накоїли попередники. Але я підтримую позицію щодо вибору керівника Укрзалізниці на прозорому конкурсі з тих людей, які мають досвід управління залізницею. До діючого керівника не можна віднести такі критерії», – зазначив Віктор Медвідь.

Також він прокоментував, чому не хоче ТСК, щоб пан Камишін був на чолі УЗ і чи дійсно було все так погано в Укрзалізниці.

«Проаналізуємо те, що було зроблене: впровадження кризового штабу планувалося та, відповідно, ТСК розробила там під сотню пропозицій щодо впровадження на Укрзалізниці антикорупційних заходів. Питання заключається в тому. Тимчасова комісія напрацювала антикризові заходи – близько ста заходів, жоден з них не був реалізований. Крім того, було запропоновано створити антикризовий штаб на чолі з міністром інфраструктури. Ми все це пам’ятаємо декілька місяців тому. Нічого з цього не було зроблене. І в принципі, з одного боку вірно, що антикризовий штаб не був створений. Я проти всіх тимчасових адміністраторів. І так у нас складно знайти відповідальну особу. А так – один на одного направлятимуть відповідальність», – наголосив експерт.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу