Ціни на житло в новобудовах влітку виростуть

Поділитися:

Ринок нерухомості в Україні поступово відновлюється після карантину. Крім того, що багато забудовників вибилися з планів по здачі об’єктів, карантин вніс свої зміни і в плани покупців житла.

Експерти вважають, що попит на житло, який відкладався на час карантину, вже реалізований на 10-30%. В основному, ключовими факторами покупки житла став клас об’єкта, репутація забудовника, локації і функціональні можливості.

Багато покупців брали за основу той факт, продовжився чи процес будівництва під час обмежень по країні чи ні. Також майбутні власники квартир враховували ціну за квадратний метр, акції та знижки на покупку житла.

Нагадаємо, що сфера оренди квартир в столиці України активізувалася. У другій половині червня було укладено на 30 відсотків більше угод, ніж під час карантину.

За словами віце-президент Асоціації професійних управителів нерухомістю Анатолія Топала, господарі квартир побачили інтерес до своїх квартир, відкликали знижки і почали поступово піднімати розцінки.

Раніше повідомлялося, що в першому кварталі 2020 роки українці найбільше витратили грошей на харчування і житло. Про це свідчить відповідна інфографіка з боку Державної служби статистики України.

Як вказують дані Держстату, найбільше за цей період споживчих витрат пішло саме на забезпечення харчування і житла.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу