Ціни на вугілля підвищилися до максимуму

Поділитися:

У світі вартість енергетичного вугілля сягнула максимальних позначок за останнє десятиріччя на тлі обіцянок урядів держав знижувати викиди CO2.

Зокрема, за останній рік вартість енергетичного вугілля, що використовують для вироблення електроенергії на теплових електростанціях, зросла у понад двічі. З початку року вугілля з поставкою у Північно-Західну Європу здорожчало на 64%, цього місяця підвищилося до максимального показника з листопада 2011-го.

А вугілля, яке поставляють з австралійського Ньюкасла переважно в Азію, здорожчало до понад 121 доларів за тонну, що також є максимальним значенням з 2011-го. З початку поточного року вартість вугілля зросла на 56%.

Експерти прогнозують, що висока вартість вугілля триматиметься ще кілька місяців.

При цьому, здорожчання енергетичного вугілля у Європі відбувається попри зростання вартості квот на викиди CO2 – цьогоріч вони підвищилися на 69% – до понад 50-ти євро за тонну. Тоді як збільшення вартості квот мало б навпаки – зменшити попит на вугілля через яке значно більший обсяг викидів, аніж від газу. Проте, для споживачів здорожчання газу робить його використання менш вигідним, тому вони й надають перевагу вугіллю.

Раніше повідомлялося, що у Fitch оновили оцінку вартості металів і вугілля на три роки вперед.

Нагадаємо, що G7 більше не фінансуватиме видобуток вугілля за кордоном.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу