Ціни на соняшник будуть падати через рекордного врожаю

Поділитися:

У новому сезоні 2020-2021 рр в Україні очікується рекордний урожай соняшнику, що обов’язково вплине на формування цін на соняшник і соняшникову олію.

Так, аналітики німецького агентства OilWorld вважають, що контракти на постачання соняшникової олії з насіння старого врожаю значною мірою виконані, попит буде слабшати, що спричинить зниження вартості соняшнику.

Валовий збір соняшнику в Україні може скласти 16-16,2 млн т, оцінюють фахівці «АПК-Інформ». Однак інші експерти повідомляють, що втрати врожаю українського соняшнику можуть скласти від 15% до 80% через дощі і високих температур в багатьох регіонах країни.

Нагадаємо, що в Україні стрімко зростає вартість насіння соняшника. За словами виробників, розцінки піднялися, тому що запаси цієї культури закінчуються, і необхідно поповнювати сировинну базу.

У свою чергу, збільшення ціни посприяло послабленню продажів наявних обсягів продукту, через те, що фермери, враховуючи тривале підвищення цін на ринку, розраховували реалізувати свою продукцію за більш привабливі ціни.

Раніше повідомлялося, що в Україні ринок підробок насіння впав з 20 до 10 відсотків. Це сталося завдяки зусиллям насіннєвих компаній і Насіннєвої асоціації України.

У MAS Seeds (виробник насіння) розповіли, що фермери, які купують сировину онлайн або на ринку, найчастіше страждають від підробок. На всіх профільних зборах фермерам пояснюють, що справжні насіння не можуть бути дешевими, їм розповідають про цінову політику і радять вести співпрацю з офіційними дистриб’юторами.

 

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ