Ціни на паливо будуть формувати місцеві влади

Поділитися:

Згідно із рішенням НКРЕКП, відтепер формувати ціни на опалення, затверджувати плани розвитку виробників та постачальників теплової енергії будуть органи місцевої влади.

Згідно з інформацією, місцевій владі передають державне регулювання 28 суб’єктів господарювання, які виробляють, транспортують і постачають теплову енергію.

Голова комісії зазначив, що регулятор надаватиме допомогу місцевим органам влади з питань державного регулювання цих підприємств.

«При цьому Регулятор здійснюватиме методичну роботу та методологічну допомогу з питань державного регулювання підприємств теплопостачання, регулювання яких відбуватиметься на місцевому рівні та продовжуватиме нормативно-правове забезпечення їх діяльності», — зазначив глава НКРЕКП.

Раніше у Нацкомісії з держрегулювання сфер енергетики та комунальних послуг розповіли, як змінилася ціна на природний газ упродовж року для побутових споживачів.

Крім того, на екстреному засіданні НКРЕКП встановила мінімальну ціну електроенергії на Ринку «‎на добу вперед»‎ та обмежила обсяг внутрішньогрупових продажів електроенергії до 50%.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ