Ціни на газ в ЄС продовжують зростати – побитий черговий рекорд

Поділитися:

У Європейському Союзі ціна природного газу продовжує встановлювати нові рекорди. Так, на європейській біржі Ice Futures вартість газових ф’ючерсів TTF на жовтень зросла до 79 доларів за мВт або до 964 доларів за 1 тисячу кубометрів. Зазначається, що до 13:08 за Києвом вартість «блакитного палива» становила 915 доларів за 1 тисячу кубометрів.

Стрімке здорожчання газу спровокував низький обсяг запасів палива у підземних сховищах, а також низькі поставки. У «Нафтогазі України» звинувачують у цій ситуації ВАТ «Газпром». Адже не бронював на вересень додаткові транзитні потужності, попри максимальне здорожчання газу в ЄС і недостатні його запаси.

А «Оператор газотранспортної системи України» заявив, що «Газпром» таким чином натякає, що збільшення поставок у Європу можливе виключно «Північним потоком-2».

Нагадаємо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель зробила публічну заяву з приводу підтримки України щодо газопроводу «Північний потік-2». Про це політик повідомила під час пресконференції з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецький.

Також ми писали, що в Німеччині Федеральний мережевий регулятор Bundesnetzagentur повідомив про початок процесу сертифікації газогону «Північний потік-2».

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ