«Цікавість до криптовалют — це вирок фондовому ринку», — експерт

Поділитися:

ЄС вирішив вкласти 750 мільярдів євро (887 мільярдів доларів) в цифрові технології. Про це заявила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен у своєму зверненні до Європарламенту 15 вересня.

В рамках багатомільярдного проекту ЄС інвестує в блокчейн (структуру для запису криптовалютних транзакцій), інформаційну інфраструктуру країн та високопродуктивні обчислення.

Україна посіла перше місце у світі за відсотком населення, яке володіло криптовалютами у 2020 році. Понад 5,5 млн українців або 12,7% від загальної чисельності населення володіли криптовалютою у 2020 році.

Україна випереджає Росію (11,91%) і Венесуелу (10,34%) за відсотком населення, яке володіло криптовалютами минулого року.

З липня 2019 по червень 2020 року Україна провела криптовалютні транзакції зі світом на суму $ 8,2 млрд і отримала назад криптовалюти на $ 8 млрд.

Відповідно до публікації, у 2020 році українці заробили близько $ 400 млн доларів від інвестицій в біткоіни. Це зробило українських інвесторів в біткоіни одними з найбагатших у світі.

Станіслав піддячим, керуючий партнер BlockchainLab, говорить про ситуацію так:

«Наскільки мені відомо, статистичних даних в Держстаті немає. Але те, що ця цифра в 50 разів перевищує інвестиції у фондовий ринок, то це діагноз регулятору фондового ринку. Майже за 25 років існування ми бачимо результати регуляції. Але що стосується криптовалюти, то зараз це тренд, так».

Вже 7 років працює сервіс, де можна за готівку в терміналі купити біткоїни, все це працює. Експерт каже про те, що криптовалюта — це свобода від уряду, ринків і всього.

«Сьогодні всі настільки просто, що українці поспішають цим користуватися. Люди, які займаються інвестиціями, мають свою стратегію, і саме від неї залежить, чи купує людина криптовалюту», — говорить експерт.

Дуже багато цікавого про перспективи ринку криптовалюти, про можливості, які такий вид інвестицій принесе українцям, експерт розповів в ефірі «Першого Ділового» телеканалу.

Раніше повідомлялося, що в Мінцифри пообіцяли українцям розрахунки біткоїнами.

Також ми писали й про те, що біткоіни може стати новим засобом відмивання грошей.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу