“Центренерго” відмовилось продавати великі партії електроенергії одному покупцеві

Поділитися:

Компанія “Центренерго” відмовилася від продажу великих обсягів в одні руки, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Тепер практикуватиме лише продаж невеликих лотів на регулярних аукціонах на Українській торговій біржі. Обмежили у Центренерго і максимальний обсяг продажу лотів по одній позиції від загального обсягу електроенергії – не більше 20% або 50 МВт. Також знижено поріг гарантованого внеску за участь в аукціонах.

Раніше потрібно було внести 25% від вартості ресурсу. Зараз цей показник становить від 3% до 10%.

“Центренерго” – держкомпанія, під управлінням якої знаходяться Зміївська, Трипільська та Вуглегірська ТЕС. Акції “Центренерго” належать Фонду держмайна. Також у компанію входить у перелік об’єктів великої приватизації.

Нагадаємо, «Центренерго» та Українська енергетична біржа підписали важливий документ. Йдеться про меморандум, який підтверджує проведення до 21 липня одразу 11 аукціонів, на яких буде продано електроенергію. Такі дані оприлюднила пресслужба УЕБ.

Раніше повідомлялося, що за підсумками першого кварталу 2021 року «Центренерго» показало збиток в сумі майже 795 млн гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу