«Центренерго» почав розраховуватися з шахтарями

Поділитися:

Українська компанія з виробництва електричної та теплової енергії “Центренерго” продовжує збільшувати суму власного боргу перед працівниками, а чиста сума збитків компанії доходить до рекордних розмірів. Про це повідомляє Фонд державного майна України.

За даними відомства, на момент кінця 2019 року збиток підприємства становив 1,9 млрд гривень, тоді як роком раніше (у 2018 році) компанії навпаки вдалося збільшити власний прибуток майже на півмільярда гривень.

Через таку критичну ситуацію підприємство не має коштів для того, щоб вчасно платити зарплату шахтарям.

Однак зі зміною керівництва всередині компанії “Центренерго” став поступово погашати свої борги.

“Центренерго вже запустив перші платежі, щоб люди могли отримати зароблені гроші. Вже перераховано 15 млн гривень, і тільки до кінця червня буде перераховано ще 38,5 млн гривень“, – йдеться в повідомленні.

Очікується, що в липні компанія продовжить латати свої дірки в бюджеті і заплатить потрібні гроші робочим. Варто відзначити, що раніше сукупна частина боргу компанії перед шахтарями доходила до 350,7 млн ​​гривень.

Як повідомлялося раніше, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив необхідністю завантажити роботою українських шахтарів і зберегти робочі місця. Однак, схоже на те, що прем’єр в першу чергу дбає не про шахтарів, а про власників шахт і їх надприбутки.

Нагадаємо, що в Кабінеті Міністрів України розповіли подробиці про вирішення ситуації з масовим безробіттям українців, яка стала згубно небезпечною через раніше заснованого карантину, пов’язаного з пандемією коронавируса.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу