Третина українських земель ризикує перетворитися на пустелю

Поділитися:

Від початку 90-х років минулого століття площа земель в Україні, які постійно зрошувалися, зменшилася майже на 70 відсотків. Йдеться про сільгоспземлі. А станом на 2020 рік потенціал зрошувальних систем у країні використовується не більше 30%. Такі дані надали в аграрному комітеті.

Також згідно зі статистикою, з 1991 до 2020 року сухі землі (площа) збільшилися за площею на 7%, а зараз кількість такої землі вражає, адже це майже третина всіх сільгоспземель у країні. У складі цієї третини знаходиться більше ніж 11,5 відсотків орних земель.

Також на цей фактор впливає глобальне потепління та засушливі місяці влітку. Через всі фактори постійного зрошення (відновлення системного) потребують майже 20 мільйонів гектарів по всій країні. Система поливу (зрошувальна) дісталася Україні у спадок від СРСР, вона давно застаріла та потребує оновлення.

Раніше повідомлялося про те, що більше тисячі приватних підприємств користуються державними землями. 750 тис. га на цей час знаходяться на так званому акті постійного користування. Це землі, які закріплені за НАН України, Міністерством оборони, Держпенітенціарної служби, МОН України тощо. За наявними відомостями, їх обробляють трохи більше ніж 1150 держпідприємств.

Також ми писали й про те, що українська земля — одна з найдешевших в Європі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу