Трейдери замовили занадто багато газу – пропускну здатність перевищено

Поділитися:

Трейдери замовили занадто великі обсяги газу на транзит з нашої країни до Європи. Вітчизняна ГТС не розрахована на транспортування таких об‘ємів палива. Про це информує пресслужба ТОВ «Оператор ГТС України».

Повідомляється, що пропускну здатність газотранспортної системи перевищено на віртуальній точці з‘єднання між Україною та Польщею.  У повідомленні Оператора сказано наступне:

«Замовлення трейдерів на транспортування газу з України до ЄС на віртуальній точці з’єднання Україна-Польща є більшими, ніж спроможність газотранспортної системи на цей момент. Компанія була вимушена обмежити замовлення трейдерів на вивезення газу в режимі short-haul. Це ще раз підкреслює, що наявність віртуальних точок на всіх кордонах є в інтересах всього ринку Східної Європи й буде мати попит».

Надалі в Оператора роз‘яснили, що ОГТСУ може забезпечити фізичний потік в обсязі 12,9 млн кубометрів. Відповідно, компанія пропорційно обмежила обсяги послуги short-haul для замовників транспортування до близько 1,7 млн кубометрів.

Нагадаємо, у компанії «Оператор ГТС» зробили заяву про те, що російський «Газпром» знизив обсяг транзиту. У грудні зниження досягло 180 млн кубометрів на добу, а на початку січня 2021 року — близько 130 млн кубометрів на добу.

Також раніше повідомлялося, що Україна збільшила споживання газу на 3%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу