Трейдер «Енергоатому» і УЗ похвалився мільярдним прибутком

Поділитися:

Поки Енергоатом і Укрзалізниця збиткують, їхній трейдер збагачується. «Нова-Енергетична-Компанія» за минулий рік збільшила свій дохід у 10 разів до 8 мільярдів 300 мільйонів гривень, а чистий прибуток примножила вп’ятеро до 131 мільйона. І це попри те, що Національне антикорупційне бюро розслідує нанесення компанією збитків державним «Енергоатому» та «Укрзалізниці». Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Зокрема «Нову енергетичну компанію» підозрюють у зловживанні неіснуючими обсягами електроенергії, у так званій схемі «торгівлі повітрям». Обшуки детективів у фірмі вже підтвердили підозри. За такою схемою компанія «заробила» на «Укрзалізниці» майже 2 мільярди гривень.

Водночас «Нова енергетична компанія» була найбільшим покупцем «Енергоатому» на балансуючому ринку, що призвело до штучних збитків дерпжкомпанії. «Енергоатом» вже подав на фірму позов до суду.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» та «Енергоатом» увійшли до рейтингу найбільш збиткових українських підприємств. Зокрема державний перевізник посів третю сходинку з сумою збитку в 11 мільярдів 900 мільйонів гривень.

Звернув на це увагу і президент Володимир Зеленський, зазначивши, що фірма фактично банкрут. А «Енергоатом» отримав 5 місце у рейтингу найбільш збиткових підприємств, адже торік отримав 4 мільярди 800 мільйонів чистого збитку.

Нагадаємо, що раніше УЗ викрили в змові з турецькими компаніями.

Зокрема, держкомпанія навмисне створила вигідні тендерні умови, щоб зменшити конкуренцію в ході торгів. Йдеться про завершення будівництва Дарницького моста.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу