Транзит нафтопродуктів через Україну продовжує падати

Поділитися:

Згідно зі статистичними даними «Консалтингової групи» А-95», в період з січня по травень 2021 року обсяг транзиту нафтопродуктів через Україну скоротився на 57% – до 17,5 тис. тонн, в порівнянні з аналогічним періодом 2020 роки (40,5 тис. тонн).

При цьому транзит дизельного палива за п’ять місяців знизився в три рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року – до 11,9 тис. тонн, з яких 7,8 тис. тонн – з Білорусі в Молдову, 1,5 тис. тонн – з Росії до Польщі і 2,6 тис. тонн – з Литви в Молдову.

Слід зазначити, що перевезення бензину в Молдову залишилися на торішньому рівні – 5,4 тис. тонн, при цьому в березні транзит через територію України не здійснювався. Поставки бітуму за звітний період з Росії склали 0,2 тис. тонн.

Нагадаємо, що в СБУ розповіли про те, що розкрили діяльність підпільного нафтопереробного заводу в Кіровоградській області. Йдеться про злочинне угруповання, яка виготовляла і продавала нафтопродукти невідомої якості. Також відомо і те, що ніяких дозволів на виробництво та іншу діяльність не було.

Раніше повідомлялося, що Росія запевняє, що не планує відмовлятися від транзиту газу в Європу через Україну. Кажуть, що договір між Україною і Росією щодо транзиту газу в Європу залишиться в силі на весь період його дії. Але навіть після завершення терміну дії цього договору, Росія не має наміру відмовлятися від українського транзиту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу