ТОП-менеджмент УЗ планує чергову корупційну схему

Поділитися:

Нову корупційну схему в логістичній філії «Укрзалізниці» – «Центр транспортного сервісу« Ліски »планує організувати новий директор з комерційної роботи та логістики« Укрзалізниці »Іраклі Езугбая. Так, мова йде про проведення серії тендерів за спрощеною процедурою з аналізу активів підрозділу.

Відомо, що перший такий тендер оголосили на початку грудня, про що прес-служба заявила на сайті.

“Філія« Центр транспортного сервісу «Ліски» на виконання рішення правління АТ «Укрзалізниця» від 18 листопада про здійснення закупівлі послуги з проведення аналізу активів та фінансових показників усіх її станцій, а також з дослідження ринку контейнерних перевезень вантажів, 1 грудня відповідно до закону «про державні закупівлі» оголосила про предмет закупівлі з очікуваною вартістю не більше 816,7 тис. гривень “- сказано в повідомленні.

Таким чином, передбачається розробка пропозицій, рекомендацій щодо подальшого перспективного розвитку філії, з урахуванням мережі контейнерних терміналів і можливості залучення приватних інвестицій, адже новий директор з комерційної роботи та логістики хоче передати контейнерні перевезення в концесію.

Слід зазначити, що даний тендер оприлюднений на ProZorro. Аукціон пройде за спрощеною процедурою. У документації зазначено, що підрядник повинен провести юридичний і фінансовий аналізи документації філії «Центр транспортного сервісу« Ліски », а також дослідження ринку контейнерних перевезень країни.

Журналісти відзначають, що переможець тендеру відомий ще до того, як пройдуть аукціони. Це одна з компаній, пов’язана з Езугбая. Надалі, планується підписання додаткових угод, які будуть збільшувати вартість договору.

Нагадаємо, що 6 млн гривень – саме стільки збитків виявила Укрзалізниця в ході аудиту діяльності екс-керівництва своєї ж філії. Йдеться про «Пасажирської компанії».

Раніше повідомлялося, що український уряд пропонує віддати 10% акцій АТ «Укрзалізниця» Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), таким чином звільнивши компанію від вантажу обслуговування фінансових боргів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу