Тільки третина із тих, хто подав заявки, отримали «карантинні» виплати

Поділитися:

120 тисяч фізосіб-підприємців та працівників малих підприємств отримали по 8 тисяч гривень так званих “карантинних виплат”. А загалом зареєструвалися на отримання такої матеріальної допомоги понад 360 тисяч осіб, які постраждали від карантинних обмежень у квітні.

Як передає канцелярія глави держави, про це йшлося на черговій селекторній нараді з приводу протидії коронавірусній пандемії, під головуванням президента.

Зазначається, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль поінформував про те, що підприємцям вже спрямували 1 мільярд гривень, і невдовзі виплатять ще 400 мільйонів.

Очільник уряду також розповів про суттєве зменшення кількості активних хворих на Covid-19. Він зазначив, що на сьогодні налічується 243 тисячі таких осіб, тоді як на піку епідемії було 420 тисяч.

Він додав, що наразі практично всі області – у “жовтій” зоні. Лише Черкащина – у “помаранчевій”. Є низка областей, які за показниками можуть взагалі перейти на “зелений” рівень.

Раніше ми повідомляли, що в Україні карантин призвів до зниження середньої заробітної плати. Так, приблизно місяць тому роботодавці пропонували середню суму у 17,4 тисяч гривень, а наприкінці квітня вже 17 тисяч.

Також ми писали, що з січня по кінець квітня бюджет Києва недоотримав 2,5 млрд гривень. Такі дані оприлюднила пресслужба КМДА, посилаючись на слова столичного мера Віталія Кличка. Все – через карантинні обмеження та локдауни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу