Тільки третина держпідприємств є прибутковими

Поділитися:

За інформацією аналітиків, в Україні лише третина державних підприємств працюють у плюс. Так, монітиринг ефективності управління держоб’єктами за минулий рік засвідчив, що з 3343-х підприємств – прибуток отримали тільки 947-м (28%). Із загальної кількості підприємств функціонують 1458 (43%).

Повідомляється, що загальний обсяг активів держпідприємств – 1,7 трильйонів гривень, штатних працівників – 715 тисяч.

Торік збитки держпідприємств становили 51 мільярд гривень. Негативна рентабельність активів – мінус 3%.

Як зазначили аналітики, Мінекономіки публікує інформацію за суб’єктом управління, а не за підприємствами. Також відсутні вичерпні відомості за статтями балансів, звітів про доходи, збитки, звіти про рух грошових коштів. А відтак – розрахувати стандартні коефіцієнти за портфелем державних підприємств, у тому числі рентабельність власного капіталу, ліквідність, коефіцієнти для окремих держоб’єктів – неможливо.

Нагадаємо, що Міністерство економіки розробило проєкт закону, що передбачає фіксовані суми штрафів. Ініціатива покликана усунути фактор суб’єктивності під час визначення рівня штрафів за порушення бізнесом.

Також ми писали, що в Мінекономіки розповіли про причини падіння економіки. Мовляв, локдаун, запроваджений через пандемію коронавірусу, став основною причиною спаду української економіки на початку 2021-го року.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ