Тендери на ремонт доріг перевищили закупівлю для армії у 10 разів

Поділитися:

Статистики витрат на потреби армії та дороги вкрай відрізняються. Ремонт, реконструкція та будівництво доріг у 2021 році коштували державі у 10 разів дорожче, ніж матеріальне забезпечення військових.

За даними ProZorro, починаючи з 2017 року Міністерство оборони провело тендери із закупівлі потреб для українських військових на суму 63 мільярди гривень. У цю суму увійшли обмундирування, паливо, ремонт техніки, продовольство та інші складові для забезпечення армії.

Окремо було взято з державного бюджету 84 мільярди гривень на закупівлю військової техніки, боєприпасів, зброї. Деякі закупівлі засекречені, про них у прозорій системі даних немає. Більше того, стали знижуватися закупівлі екіпіровки та форми для солдатів. Проте, загальна сума витрат на оборону в Україні за п’ять років склала 147 мільярдів гривень.

В цей же час цікавим залишається факт, що на дороги, їх ремонт, реконструкцію та будівництво, «Укравтодор» та його структури витратили близько 635 мільярдів гривень за той же період, з 2017 року. Слід зазначити, що різниця у сумах стала більш вагомою з того часу, як почала діяти президентська програма «Велике будівництво».

Нагадаємо, зараз у Міністерстві оборони України триває комплексний аудит за 2019-2021 роки, що охоплює основні структурні підрозділи Міноборони та Генерального штабу ЗСУ.

Також ми писали, що Україна сформує понад 150 батальйонів тероборони.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу