Тарифи на електроенергію не будуть піднімати

Поділитися:

Кабінет міністрів вирішив не підвищувати тарифи на електроенергію для населення. Про це заявили в Міністерстві енергетики.

“Я хочу заспокоїти наше населення, яке має затверджений тариф на електроенергію. Він незмінний з 2017 року. Як уже неодноразово наголошував прем’єр-міністр, ніхто не готує рішення про підвищення цього тарифу”, – запевнила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець.

Причиною такого рішення уряду є необхідність соціального захисту населення. Тобто, без підвищення прожиткового мінімуму і пенсій недоречно говорити про підвищення тарифів.

Раніше повідомлялося, що Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища найближчим часом буде розділено на дві окремі міністерських структури. Про це повідомляє прем’єр-міністр України Денис Шмигаль для українських ЗМІ.

За словами чиновника, міністерство буде надалі представляти два різних профільних відомства.

Нагадаємо, що в Міністерстві енергетики України хочуть заснувати нову модель з організації запасу нафти і палива, яка входить в рамки проекту (МЗНН). Про це йдеться в заяві Нафтогазовій асоціації України (НАУ), зробленій за підсумками переговорів робочої групи від 28 травня.

Зобов’язання по створенню зазначеної системи України взяла на себе в рамках імплементації директив ЄС. Очікується, що її підсумкові положення будуть представлені до кінця 2022 року і охоплять приблизний обсяг в 2 млн тон сирої нафти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу