Світовий банк допоможе Україні зі зрошувальними системами

Поділитися:

Розвиток зрошувальної інфраструктури. Депутати ухвалили за основу законопроект про створення об’єднання користувачів та передачу їм в управління частини меліоративної інфраструктури. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Посадовці запевняють: це старт реформи зрошення в Україні. Документ також відкриває шлях до інвестицій у зрошувальну інфраструктуру.

Тим часом IFC (підрозділ Групи Світового банку) та Мінагрополітики вже підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо фінансування іригаційних проєктів.

«Наразі зрошувальна інфраструктура країни функціонує лише на чверть своєї потенційної потужності через тривалу відсутність інвестицій та застарілу систему водопостачання», – зазначають у профільному відомстві.

І повідомляють, що Уряд Ізраїлю та низка аграрних компаній-гігантів США також почали вивчати можливість участі у проекті щодо зрошення земель в Україні.

Раніше стало відомо, про що президент України Володимир Зеленський говорив з головою Світового банку Девідом Малпассом. Про це лідер країни написав на своїй сторінці в Twitter.

Він вказав, що головними темами розмови було питання розвитку ринку землі в Україні та реформування агарного сектора.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ