Світовий банк дасть Україні $100 млн на кредити малому бізнесу

Поділитися:

Додаткові 100 мільйонів доларів отримає Україна від Світового банку. Таке рішення затвердила ця фінансова установа.

Як повідомляє її пресслужба, гроші виділені для підтримки експортно-орієнтованого малого і середнього бізнесу. Позичальник і виконавець проєкту, «Укрексімбанк», цю суму має використати на позики підприємствам, діяльність яких постраждала від коронакризи.

Як зазначив регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі, відповідні позики українського банку дозволять створити робочі місця, посилять конкурентоспроможність, посприяють підприємствам у пошуку нових закордонних клієнтів, а також збільшать доходи та зменшать рівень бідності по мірі виходу країни з пандемії коронавірусу.

Нагадаємо, українські банки продовжують скорочувати ОВДП-портфель: з початку травня обсяг облігацій внутрішньої держпозики у власності фінустанов впав майже на 11 млрд гривень.

Раніше повідомлялося, що в українському уряді прийняли Порядок застосування податковими органами заходів впливу у вигляді штрафних санкцій до юридичних осіб (крім уповноважених установ) за порушення вимог валютного законодавства. Зокрема, мова йде про закон №524, який був оприлюднений від 26 травня поточного року.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ