Світові ювеліри зазнають збитків

Поділитися:

У світі спостерігається різке скорочення попиту на дорогоцінний метал і ювелірні вироби на тлі пандемії коронавірусу, яка спричинила економічну кризу серед ряду територій держав. Про це повідомляє директор із взаємодії з ринками WGC Джон Малліган для західних ЗМІ.

Відзначається, що на даний момент попит на такого роду товар знизився на 53 відсоткових пунктів, що стало новим антирекордом для ринку. При цьому сама ціна на дорогоцінний метал стала дещо зростати, навіть незважаючи на такий очевидний дефіцит покупців.

Експерти вважають, що така ситуація пояснюється спадом платоспроможності громадян, а також їх побоюваннями у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Як прокоментував директор із взаємодії з ринками WGC Джо Малліган, найближчим часом ситуація на краще не зміниться.

Разом з тим, золото на всесвітній біржі стало дорожчати.

На початку тижня на товарній біржі Comex ціна на дорогоцінний метал виросла майже на 2% і досягла рівня 1935,2 доларів за тройську унцію. Цей показник перевищив попередній історичний рекорд 2011 року, тоді ціна тройської унції досягла 1921,18 доларів.

Відомо, що в умовах пандемії попит на дорогоцінні метали підтримується за рахунок масштабних програм монетарного стимулювання економік, негативних реальних ставок на боргові зобов’язання США і очікуваного зниження видобутку срібла.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу