Світові біржі неохоче співпрацюють з українцями

Поділитися:

Світові платформи криптовалют в Україні не бажають вести співпрацю з громадянами нашої країни. Днями Блокчейн-Асоціація України (БАУ) розповіла про причини такого стану речей.

Як випливає з аналізу, громадянам України вже недоступна криптовалютна біржа Bittrex, втім, в її чорному списку чимало й інших країн. Але крім неї українцям стали недоступні ще 7 бірж — це Bitflyer, Gemini, Mercado bitcoin, Korbit, Coinfield, Bitso і Coinbase.

Причини представники БАУ бачать у недосконалості самої української законодавчої бази, на основі якої в нашій країні можливі операції з криптовалютою, в тому числі з біткоінами. Дослівно, фахівці асоціації заявили наступне:

«Наша закрита і часто паперова система заважає розвитку фондового ринку та інших інструментів фінансового світу».

Друга причина неохоти працювати з українцями в тому, що криптовалютні біржі не ризикують обслуговувати клієнтів — жителів невизнаних державних утворень. Про це представники БАУ сказали так:

«Щоб виконати вимоги списку санкцій і не піддати ризику свою ліцензію, платформі необхідно переконатися, що користувач не з Криму».

Нагадаємо, в кінці березня найвідоміша електронна валюта Bitcoin знову демонструвала падіння в ціні й торгувалася вище 8 000 доларів.

Також вже на початку серпня цього року вперше з серпня 2019 року, курс криптовалюти Bitcoin перевалив за позначку в 12 тисяч доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу