Світові авіакомпанії знову почали скасовувати перельоти

Поділитися:

За останні два дні скасували близько 7 тисяч рейсів, найбільше постраждали Сполучені Штати. Як зазначають в авіакомпаніях, керувати літаками буквально немає кому, оскільки члени екіпажів заразилися коронавірусом.

У США, як і в багатьох країнах світу, спостерігають різке зростання випадків захворювання на ковід. Різдвяний період у США — один з найбільш пікових сезонів для перельотів.

Згідно з даними Flightaware, лише авіакомпанія United скасувала по 200 рейсів у п’ятницю та суботу, що становить приблизно 10% від запланованих перельотів. Delta скасувала в суботу 300 рейсів і ще кілька десятків, запланованих на неділю, заявивши, що вичерпала всі можливості та ресурси у пошуках заміни екіпажів.

«‎Загальнонаціональний стрибок випадків захворювання Омікроном на цьому тижні прямо вплинув на наші льотні екіпажі. Ми просимо вибачення перед клієнтами за затримку їхніх планів щодо поїздок на свята»‎, — йдеться в заяві United.

У неділю скасування рейсів продовжилося: з початку дня в американських аеропортах було скасовано понад 450 польотів.

Австралія також стала однією з найбільш постраждалих від скасування рейсів країн: не вилетіли понад 100 внутрішніх рейсів із Сіднея та Мельбурна до інших міст.

Скасування рейсів триває також в Китаї: авіакомпанія China Eastern у неділю була змушена скасувати понад 350 польотів. Аеропорт північного китайського міста Сіань повідомив про майже 100 скасувань рейсів.

Нагадаємо, у Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) закликають світ утриматися від паніки через появу недослідженого варіанту Covid-19 Omicron. Натомість радять владам країн підготуватися.

Також ми писали про те, що в Україні зафіксували перший випадок штаму «Омікрон».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу