Світ протестує проти тиску США на «Північний потік-2»

Поділитися:

Європейський Союз категорично незгодний з економічним тиском з боку Сполучених Штатів Америки щодо завершення будівництва російського стратегічного проекту “Північний потік-2“. З таким зверненням країни ЄС звернулися безпосередньо до Державного департаменту Америки, передає Die Welt.

З нотою протесту проти американських санкцій виступили відразу 24 країни Європейського Союзу. Головні вимоги до Штатів представники держав висловили в середу, 12 серпня, в рамках позачергової онлайни відеоконференції.

На думку країн ЄС, блокування будівництва газопроводу РФ через санкції – це пряме порушення норм міжнародного права.

Відзначимо, що раніше окремі глави європейських держав, наприклад Німеччини, вже не одноразово висловлювали свою категоричну позицію по відношенню до такої зовнішньої політики США. Тепер країни об’єдналися і вирішили зробити це офіційно.

Нагадаємо, що Російська Федерація в особі Газпрому має намір закінчити свій стратегічно-економічний проект «Північний Потік-2» вже до кінця поточного 2020 року.

Нещодавно датське енергетичне агентство (DEA) дозволило добудувати «Північний потік-2» за участю судів з якірним позиціонуванням. Таким чином, проект зможуть завершити двома кораблями, які вже стоять в німецькому порту

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ