Живі свині у закупівлі можуть подорожчати до кінця травня

Поділитися:

В Україні в травня ціни на м’ясо і, зокрема, свинину, різко підскочили. Експерти відзначають, що підняття цін спровокувало часткове скасування карантинних обмежень, а також початок сезону пікніків.

За даними аналітиків Асоціації “М’ясний галузі”, закупівельні ціни на свиней забійних кондицій можуть в цьому місяці зрости. За їхніми прогнозами, ціна на живця свиней з 25 по 31 травня буде коливатися від 41 до 43 гривень за кілограм. Це на 2-10% більше, ніж на минулим тижнем, – зазначили експерти, додавши, що зміна цін буде неоднорідною в різних областях України.

Зростання викликане, в першу чергу, жвавим попитом через ослаблення карантину. Частково відновлюють роботу закладу громадського харчування, запрацювали ринки, люди почали виїжджати за місто. Навіть з урахуванням цих стимулюючих факторів, ажіотажних змін у попиті очікувати не варто, адже знижені доходи населення не дозволять купувати відносно дорогу свинину в великих обсягах. Незмінним залишається тиск дешевої за українську імпортної свинини, – пояснили в Асоціації.

Нагадаємо, за даними Держстат за останній місяць в Україні подорожчала ряд соціальних продуктів харчування в умовах карантинних обмежень, які були введені раніше.

Досить суттєво зросли ціни на гречку. Вона за місяць подорожчала на 17,9%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу