Суркіси збільшили позов до України

Поділитися:

Сім’я Суркісів в особі Григорія і Ігоря Суркісів збільшили свої позовні вимоги по відношенню до вітчизняного банку ПриватБанку. Зобов’язання установи перед Суркісами збільшилися на 102 млн доларів, як стало відомо за підсумками позачергового засідання Печерського райсуду Києва, в якому йдуть судові тяжби за цією справою.

Ситуацію прокоментував юридичний радник ПриватБанку, який розповів, що справа стосується депозитів сім’ї Суркісів, які протягом 2013-2014 років були на зберіганні в одній з філій банку на Кіпрі.

Повідомляється, що як раз в момент націоналізації установи бізнесмени зберігали в Приваті близько 1 млрд гривень.

На даний момент Суркіси хочуть додати до початкового відшкодуванню додаткові відсотки, які ПриватБанк заборгував їх компаніям.

Якщо початкова ставка за їх депозитами дорівнювала 2%, то зараз позивачі хочуть збільшити розрахунок до 13%. Однак остаточне рішення з приводу цього буде розглядатися судом аж 14 серпня.

За словами деяких українських експертів, під час націоналізації ПриватБанку Суркіси незаконно вивели свої гроші з установи.

Також 30 липня в газеті Chikago Morning Star була опублікована частину розслідування міжнародного агентства Kroll, в якому викривався зв’язок сім’ї Суркісів з ПриватБанком.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу