Суд зобов’язав “Приватбанк” виплатити компенсацію за примусову купівлю акцій

Поділитися:

43 мільйони гривень ПриватБанк зобов’язаний сплатити товариству “Опт Нафта Плюс”. Така сума, по процедурі “bail-in”, була примусово конвертована в акції ПриватБанку під час націоналізації. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Відповідне рішення ухвалив Господарський суд Києва. Згідно з матеріалами справи, товариство “Опт Нафта Плюс” раніше називалося “Оптімус Плюс”.

Цю компанію Національний Банк України в кінці 2016 року визнав пов’язаною з “ПриватБанком”, що й стало підставою проведення процедури bail-in.

Та судді дійшли висновку – рішення Комісії НБУ прийнято з порушення законодавства та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб перевищив свої повноваження.

Нагадаємо, що раніше США підтримують вручення підозр колишнім менеджерам «ПриватБанку». Цей крок вони вважають важливим в контексті боротьби з корупцією.

Відповідну заяву зробили в американському посольстві. Нагадаємо, що напередодні підозри оголосили трьом колишнім топ-менеджерам фінансової установи в привласненні 136 млн гривень банку.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ