Суд відмовився стягувати збитки з менеджерів «Мотор-Січі»

Поділитися:

Скаргу на рішення Госпсуду Запорізької області за позовом одного з акціонерів до топ-менеджерів ВАТ “Мотор Січ” з вимогою компенсувати підприємству збитки, завдані операціями по незаконному виведенню коштів з їх подальшим протиправним переведенням у готівку на суму в 438 мільйонів гривень, розглянув Центральний апеляційний господарський суд.

Відомо, що позивачами у заяві вказані голова Ради директорів ВАТ “Мотор Січ” і фінансовий директор, член ради директорів ВАТ “Мотор Січ”.

Слід зазначити, що колегія суддів залишила в силі рішення суду першої інстанції. Там відхилили позов компанії-акціонера про відшкодування шкоди, яка була завдана заводу “Мотор Січ” діями топ-менеджменту підприємства.

Крім того, представники компанії-акціонера “Мотор Січ” “Бізнес Хаус Хелена” заявили, що будуть і далі домагатися компенсації завданої заводу шкоди його керівниками і мають намір звернутися до Верховного суду України.

Нагадаємо, що Антимонопольний комітет України знову відхилив чергове прохання з боку китайських інвесторів з приводу контрольного пакета акцій українського підприємства «Мотор Січ». Це вже четверта відмова з моменту введення санкцій з боку Ради з національної безпеки і оборони України.

Раніше повідомлялося, що турецькі ЗМІ широко висвітлюють плани України з продажу турецьким військовим компаніям, забраного у китайських інвесторів, заводу «Мотор Січ». Примітно, що в Туреччині таку угоду бачать сумнівною, оскільки «Україна не завершила націоналізацію підприємства, що може загрожувати майбутніми ускладненнями».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу