Суд повернув завод «Більшовик» державі

Поділитися:

У прес-службі Фонду держмайна заявили, що касаційний господарський суд відхилив вимоги компанії Агроміл Дистрибюшн та залишив у дії рішення суду попередньої інстанції про повернення в державну власність п’яти будівель Першого Київського машинобудівного заводу ( “Більшовик”).

“Рішення суду має велике значення для приватизації підприємства: відновлення цілісності майнового комплексу гарантує продаж його за максимальною ціною на майбутньому аукціоні”, – йдеться в повідомленні.

Відомо, що приватизація “Більшовика” може відбутися вже в червні поточного року за умови розблокування великої приватизації Верховною Радою і затвердження Кабміном умов приватизації заводу.

Слід зазначити, що на даному етапі Національне антикорупційне бюро проводить процесуальне виробництво в кримінальній справі про заподіяння державі збитків в особливо великому розмірі. Серед фігурантів справи вважаються підприємства Агроміл Дистрибюшн, ФК “Меридіан”, колишнє керівництво “Більшовика” і співробітники сетах.

Нагадаємо, що в Україні в 2021 році стартує велика приватизація. Уряд спільно з Фондом державного майна визначив об’єкти для продажу.

Раніше повідомлялося, що приватизація в 2021 році під загрозою зриву, а країна може недоотримати до свого бюджету близько 12 млрд гривень. Таку заяву зробили в Фонді держмайна (ФДМ), при цьому зазначивши, що деякі дії правоохоронних органів дестабілізують ситуацію, що склалася на державних підприємствах.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу