Суд не розглядатиме позов проти “Укрнафти”

Поділитися:

Укрнафта проти України. Верховний Суд залишив без змін рішення попередніх інстанцій. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що мова йде про відмову розглядати позов заступника генпрокурора, поданого в інтересах Кабміну, до Укрнафти.

Уряд хотів через суд стягнути з компанії пеню за несвоєчасно сплачені дивіденди. Ціна питання – півтора мільярда гривень. Однак набігла ця сума ще в 2011-2013 роках. Таке рішення прийняли через те, що понад 50% акцій “Укрнафти” належать державі в особі “Нафтогазу”, а не Кабміну. Тому, представляти інтереси держави в суді прокурор не міг. Тобто, в цьому випадку позов повинен подати не Кабмін, а Нафтогаз.

При цьому, за останніми підрахунками прибуток Укрнафти становить майже 6,5 мільярда гривень. Тому на виплату дивідендів треба направити 5,8 млрд гривень. З них – майже 3 мільярди – мають надійти до держбюджету.

Слід зазначити, що неконтрольний пакет акцій Укрнафти належить 3 офшорним компаніям.

Нагадаємо, що за підсумками 2020 ПАТ «Укрнафта» отримало прибуток розміром в 4,29 млрд грн. Про це свідчить інформація до порядку денного зборів акціонерів.

Раніше повідомлялося, що в Кабінеті міністрів України висловили невдоволення ціновою політикою «Укрнафти» в частині продажу нафти. Про це повідомляє в.о. міністра енергетики.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу