Суд дозволив “Приватбанку” не платити панамському офшору

Поділитися:

“Приватбанк” здобув незначну перемогу у суді.

Про це повідомили журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Верховний Суд дозволив фінустанові не перераховувати понад півмільйона доларів панамському офшору THEO Worldwide Corp. І направив справу в цій частині на новий розгляд до Господарського суду Києва.

Як відомо, відповідна операція bail-in, проведена під час націоналізації “Приватбанку” в грудні 2016-го року, передбачала списання боргів банку перед рядом кредиторів на 29 мільярдів 400 мільйонів гривень. Тоді після завершення bail-in Мінфін викупив “Приватбанк” у Фонду гарантування вкладів за 1 грн і “залив” в “уставник” 155 мільярдів.

Північний апеляційний госпсуд в рамках зазначеної справи скасував рішення Госпсуду Києва в частині стягнення з “Приватбанку” на користь THEO Worldwide Corp 574,8 тисячі доларів як відшкодування збитків за списання зобов’язань банку перед цією панамською компанією.

Разом з тим суд апеляційної інстанції залишив без змін рішення суду першої інстанції в частині про визнання недійсним договору про примусове придбання компанією THEO Worldwide Corp акцій “Приватбанку”.

Обсяг первинних позовних вимог THEO Worldwide Corp до “Приватбанку” становив 663 тисячі доларів.

Нагадаємо, правоохоронні органи столиці розглядатимуть скарги від профспілки державного “ПриватБанку”. Про це заявили в Раді Національного банку України.

Також раніше ми написали про те, що у Національному банку України прийняли рішення офіційно відкрити списки тих юридичних і фізичних осіб, яким було дозволено відкрити власні страхові компанії, пенсійні фонди, ломбарди та інші небанківські фінансові установи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу