Субсидії і пенсії будуть забирати через суд

Поділитися:

У Верховній Раді України зареєстрований законопроект, згідно з яким, у українців будуть через суд відбирати призначені соціальні виплати, зокрема субсидії та пенсії.

На сайті парламенту зазначено, що стягнення державної допомоги буде здійснюватися з громадян, які приховали своє реальне матеріальне становище і відмовляються повертати гроші країні. Також судових розглядів не уникнути українцям, які відмовляються сплачувати аліменти.

Право подавати на громадян скарги до суду мають органи соціального захисту.

Відзначимо, що сьогодні органи влади можуть подавати до суду, з метою, незаконного привласнення соціальних виплат, однак ціна судового збору 2102 гривень. У разі прийняття закону, такої проблеми вже не буде.

Нагадаємо, що якщо українці накопичать значні борги по комунальних послуг, їх позбавлятимуть субсидій. Пільга у вигляді субсидії буде припинена автоматично, якщо за станом на 1 травня уряд нарахує заборгованість за ЖКГ більше, ніж за три місяці

Також уточнимо, що в Україні зміниться правило видачі субсидії. Під час карантину гроші покладаються всім людям, що не має офіційного місця роботи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу