Страховики знайшли нову схему шахрайства з українськими машинами при реєстрації ДТП

Поділитися:

Моторне страхове бюро України (МТСБУ) провело аудит за підсумками якого визначило нову схему шахрайства по відношенню до реєстрації ДТП. Йдеться про шахрайство при оформленні дорожньо-транспортної пригоди на полях Угорщини, як повідомляє прес-служба відомства.

Повідомляється, що на державних кордонах двох країн були підозрілі моменти. Зокрема, служба перевірила дані щодо вимог, виплачених членами МТСБУ за міжнародними договорами страхування “Зелена карта”.

Аудит був проведений в березні місяці і охопив період 2018-2020 років. Повідомляється, що при укладенні договорів “Зелена карта” при реєстрації ДТП були виявлені неправдиві операції і оформлення фальшивих дорожніх пригод.

Пізніше служба відстежила цілий ланцюжок аналогічних порушень, які були здійснені на території Угорщини тими ж особами, що суперечить ч.3 ст. 190 КК України.

На даний момент служба направила офіційні запити в силові і правоохоронні органи Угорщини для того, щоб підтвердити порушення. Це все було реалізовано в рамках проекту “СТОПфальшивка”.

“Ми продовжуємо будувати системну роботу з протидії страховому шахрайству. Її результати мають велике значення як для страховиків, чий бізнес не терпить шкоди від шахраїв, так і для українських автовласників”, – йдеться в повідомленні організації.

Нагадаємо, що після послаблення карантинних заходів в Україні знову стали реєструвати підтримані автомобілі. У травні реєстрацію отримали 30,6 одиниць авто.

Тим часом Кабінет міністрів України пропонує розмитнювати “євробляхи” по-іншому.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу